Scherpstellen 2023

Een gespreksavond rond fotografie

Bij PxL Fotocollectief houden we ervan om scherp te stellen, maar ook om de dingen af en toe eens óp scherp te stellen. Daarom nodigden we op 30 maart 2023 twee West-Vlaamse beeldenmakers uit voor een gespreksavond. Beiden vertelden een boeiend verhaal over de totstandkoming van hun werk voor een talrijk publiek.

© Filip Vancoillie

© Filip Vancoillie

© Filip Vancoillie

© Filip Vancoillie

© Filip Vancoillie

© Filip Vancoillie
© Winter Van Rafelghem
© Winter Van Rafelghem

Hannelore Vandenbussche is een fotografe die de meest bijzondere sporten ter wereld in beeld bracht in het multimediaal project ‘Human Playground – Why We Play’ (2022). Ze reisde de wereld rond om alle mogelijke vormen van spel te fotograferen en legde de verhalen vast in een uniek fotoboek en gelijknamige Netflix-docuserie. De inspiratie voor dit project deed ze op toen ze jaren geleden als assistent-fotograaf meereisde met Jimmy Nelson.

Dries Depoorter is een artiest die werkt rond thema’s als privacy, artificiële intelligentie en social media. Met zijn (interactieve) installaties, apps en projecten, stelt hij op een vaak ludieke manier pertinente vragen over ons gebruik van en omgang met technologie. Via zijn werk en lezingen, zowel nationaal als internationaal, wil hij mensen aan het denken zetten. Spraakmakende projecten zijn bv. ‘Jaywalking Frames’, ‘The Lookout’ en ‘Border Birds’.

Scherpstellen